Oppussing til besvær

Oppussing før salg av bolig

Oppussing før salg av bolig

Mange som har planer om å selge boligen sin stiller seg det samme spørsmålet; bør jeg pusse opp før jeg selger?

Svaret er enkelt: Ja, hvis du får mer for boligen enn det du bruker på oppussing. Nei, hvis du får mindre for boligen enn det du bruker på oppussing.

La oss si at bruker 100.000 kroner på oppussing, og at taksten på boligen øker tilsvarende. Boligen blir så solgt for prisantydning. Da kan man si at kostnadene ved oppussing gikk opp i opp. Eller?

Vi kan ikke være sikre på at prisen man fikk for boligen skyldtes oppussingen, eller at det bare var tilfeldig. Dessuten vil oppussing ofte bære preg av personlige preferanser.

Hvis du pusser opp badet før salg, kan du garantere for at den eventuelle kjøperen ikke ville valgt nøyaktig samme fliser eller vask som vedkommende. Altså er prisen du betalte for oppussingen mindre verdt for den nye kjøperen.

Så hva lønner seg seg å pusse opp før salg?

Overfladiske ting.

Male veggene i lyse farger. Igjen, du ønsker ikke å sette en personlig stil som andre kan mislike. Det å male veggene er en billig kostnad i forhold til endringen det gir.

Noe annet som er smart er å legge nye, pene lister. Det løfter hele rommet og gir et moderne preg til en billig penge.

Når det er sagt så kan det være nødvendig å pusse opp i større omfang dersom man sliter med å få solgt boligen. Da kan det være nødvendig å gå løs med noe annet enn malekosten, så lenge man før solgt boligen til en pris som ikke gjør at du sitter igjen med å dekke hele kostnaden.

Vask, vask, vask!

Skrubb badet! Et ekkelt bad kan skremme ved potensielle kjøpere. Man ønsker ikke å ta over et skittent bad, og tankene kan lett overføres til alle andre rom i boligen. Så å bruke god tid på å rengjøre boligen skikkelig, kan gi det utrolig mye valuta for pengene.

Tips: Bruk eddikvann for å fjerne vanskelig belegg på flisene.

Slip, slip, slip!

Har du et slitt furugulv eller parkettgulv? I stedet for å legge nytt gulv kan sliping av gulvet gjøre underverker. Du kan enten leie en slipemaskin og gjøre det selv (billigst) eller få andre til å gjøre jobben. Se denne artikkelen i Vi i villa for tips til sliping av parkett.

Rydd

Har du et hjem som tyter over av gjenstander? Det lønner seg å holde en minimalistisk stil når man skal ha visning. Du vil at de som kommer på visning selv skal tenke “der kan vi sette..” eller “her er det masse plass til..”. For å få til det som må man rydde vekk ting. Sett det i kjelleren, eller hvis det ikke er plans, sett det hos familie og venner.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *