onsdag 29. februar 2012

it's a frenzy!


Whoa! Det er tydeligvis ikke bare meg som liker Green Gate!

Etter bare en liten uke er det allerede lagt igjen 193 kommentarer og trukket en hel haug med lodd i min Green Gate giveaway. Du har vel ikke glemt å melde deg på?


Whoa! What a turnout! But have YOU remembered to sign up for my Green Gate giveaway?

tirsdag 28. februar 2012

vanilla latte macchiato


I fjor i mars kjøpte vi oss en Dolce Gusto kaffemaskin og den har vi vært godt fornøyd med. Kombinasjonen mellom at jeg ikke liker 'vanlig svart kaffe' og at Nescafe har et godt utvalg i de fleste dagligvarebutikker har vært en oppskrift på suksess her i huset.

Den nye favoritten her i huset heter vanilla latte macchiato og er bare skikkelig god.

Men etter å ha brygget utallige hundre kopper kaffe det siste året begynte Melody å bli litt sliten og måtte byttes ut. Denne gangen gikk vi for en modell fra Krups { i stedet for Delonghi } siden de har ord på seg for å lage bedre kaffemaskiner.

Den nye maskinen ligner ikke noe mindre på et romskip enn den forrige, men kommer i alle fall en matt antrasittgrå farge som tar seg litt bedre ut enn den übershiny forgjengeren.
Jeg er bare stooorfornøyd!

Hvilke kaffe sverger dere til hjemme hos deg?

Og til slutt: tuuusen takk for alle gode ord på gårdagens kjøkkenomvisning. Det er godt å se at ikke alt trenger å være så prikkfritt og perfekt hele tiden, og at det er mulig å se muligheter og løsninger i stedet for bare utfordringer *muah*

Our new coffee machine from Dolche Gusto has became an instant success in this house. Who can resist a delicious vanilla latte macchiato in the morning? *smile*

mandag 27. februar 2012

bilderas fra kjøkkenet


Det er ikke så innmari ofte jeg blogger om kjøkkenet vårt. Det kommer av den enkle grunn at det er et veldig langt og smalt rom - og derfor tilnærmet umulig å få tatt allrighte bilder av. I tillegg synes jeg det blir fryktelig mye 'trefarger' siden det finnes på både gulv og kjøkkeninnredning. Ikke akkurat en favoritt!

Drømmen er å male gulvet { og kanskje kjøkkenhylla og trancherbordet } hvitt. Da tror jeg det lyse trefargede kjøkkenet hadde fungert berre lekkert! Kanskje til sommeren? *smil*


Men noe er jeg jo fornøyd med - og man taver hva man haver! Så denne uka har jeg bestemt meg for at det skal bli kjøkkenuke på tross av at vi ikke har noe drømmekjøkken.

Det er jo ofte sånn at man ikke kan endre alt man vil på en gang, og da er det jo et poeng å kunne gjøre det beste ut av det man har i mellomtiden?

Kjøleskapet, de nye grytene fra Rice og matten fra House Doctor er i alle fall en sann fryd for øyet *smil*


Jeg starter denne kjøkkenuka med et aldri så lite bilderas, også kommer det flere små drypp fra kjøkkenet i dagene fremover. En finfin mandag til deg som svinger innom *smil*


I hereby declare 'kitchen week' here on SignePling, even though we don't really have a dream kitchen. Sometimes you can't change everything you want right away, and it is all about making the best of what you have for a period. Am I right? *smile*

monday morning randoms
Kilder:
1) scaling back
2) helt enkelt
3) style me pretty

søndag 26. februar 2012

topp med sopp


Her i Norge kaller vi dem for sopp, i Sverige går de under navnet svamp og i Danmark { hvor disse små skjønnhetene kommer fra } bærer de det festlige navnet paddehat.

De kan brukes som lysestake for både t-lys og kubbelys eller som små skåler til å oppbevare ringer og annet nips i. Jeg synes de er superfine - og ikke minst morsomme! Og hva er vel bedre enn å fylle opp hjemmet sitt med ting som påkaller små smil i hverdagen, bare ved å være til stede?

En finfin søndag til deg som svinger innom 

How cute are these small mushroom candle holders by House Doctor? *swoon*

lørdag 25. februar 2012

jommen sa jeg vår


I det siste har det vært mye snakk om vår. Men som dere ser; Vesterålen fornekter seg ikke og har tenkt å kjøre på med vinter enda en stund!

Den siste uken har det kommet så mye snø at selv om Casper må ut å måke terrassen nesten hver dag så rekker spaden å bli helt nedsnødd mellom øktene *smil*


Jeg tror vi må kose oss med stearinlys, varm drikke og fyr i peisen enda en stund her oppe i nord - men det har jo sin egen sjarm det også.

En fin helg til deg, enten du befinner deg i vårsola eller til knes i snø
*smil*

There has been a lot of talk about spring lately, but as you can see it has not decided to come visit us in the north of Norway yet! Wish you a great weekend, whether you are hanging out in the spring sun or to your knees in snow *smile*

torsdag 23. februar 2012

[DIY] sittebenk


I dag fikk jeg noe fiiint i posten, nemlig disse sitteputene fra Aspegren
Er forhåpentligvis ikke bare jeg som kan finne på å kjøpe så fine sitteputer at jeg nesten får dårlig samvittighet for å sitte på dem? *smil*

Og med det så ble pallebordet vårt med ett til en sittebenk!

Putene passer inni bordet og til hverdags vil vi fortsatt bruke det som sidebord. Men når vi har selskap med mange gjester kan vi rulle frem bordet og legge på putene - og vips så har vi en stødig benk med 2 komfortable sitteplasser.

Ikke så dumt eller hur?
*smil*

Love my new pillows from Aspegren 

onsdag 22. februar 2012

fin fyr


Det var ganske mange av dere som gjettet riktig og trodde det var buddhaen som lå i kofferten til venninnen min som kom på besøk nordover i forrige uke. Noen tippet også på glassene eller lykten, og flere holdt en knapp på putene. Ganske tydelig at alt sammen var SigneTing *smil*

Snille Ulla hadde med seg både den turkise og den grønne buddhaen, og den grønne dukker sikkert opp før eller siden han også, men akkurat nå er det den turkise som står å flotter seg på lysbrettet mitt. Fin fyr ikke sant?

Ha en toppers onsdag ♥

Those of you who guessed that it was the Buddha that was lying in my friends suitcase when she came to visit last week were correct. Nice fella isn't he? *smile*

tirsdag 21. februar 2012

gi-bort ✶ giveaway

God tirsdag fintfolk!
Jeg lovet dere en ny giveaway snart og her kommer den. 

Egentlig bestilte jeg disse fineste latte-koppene for at vi skulle feire 700 følgere og fine lesertall, men jeg ser at bloggen nå har rundet 800 følgere så da må vi jo nesten feire det også.

Velkommen til alle nye lesere, håper dere vil trives her hos meg!

De som har lest bloggen min en stund har sikkert fått med seg at jeg er veldig glad i Green Gate, så hva passer vel bedre da enn at jeg gir bort disse 4 skjønnhetene i de gladeste farger? Jeg håper de kan få en av dere til å trekke på smilebåndet over morgenkaffen *smil*

Hvordan delta?
1 lodd går til deg som legger igjen en kommentar på dette innlegget. 
Alle kan delta og dersom du ikke har egen blogg så er det bare å legge igjen mailadressen din.
1 lodd går til deg som følger SignePling. 
Det er det samme for meg om du bruker google friends, feedburner, facebook eller bloglovin.
1 lodd går til deg som deler med andre.
Link til denne gi-borten på din blogg (bilde nederst) eller lag et innlegg. Eller du kan trykke 'share' på mitt innlegg om giveawayen på facebook og dele der om du heller vil det.

Tilsammen kan du altså sikre deg 3 lodd.
Jeg trekker en heldig vinner fredag 16. mars 2012.

Lykke til!

Feast your eyes on what must be my prettiest giveaway yet; these 4 lovely Green Gate latte cups! How to enter: You get 1 ticket for commenting on this post, 1 ticket for following SignePling and one ticket to share the news about my giveaway. A random winner will be chosen at March 16th. 
Best of luck!
mandag 20. februar 2012

lørdag 18. februar 2012

lørdagskos


Lørdag er kanskje fineste dagen i uka. 
I alle fall når man har venninnebesøk og skal til byen og kose seg med shopping og kafébesøk!

Den fineste nye lykta er fra House Doctor, og det samme er koppene.
Du snakker om å ha dilla...

Ha en finfin lørdag du også ♥

Got to love Saturdays - especially when you are going to spend it shopping with you best friend!

fredag 17. februar 2012

and the winner is...

Den som stakk av med de lekre lysestakene fra Holmegaard ble Monica med fineste Tyrifryd.
Grattis til deg og en stooor takk til alle dere som deltok.
153 kommenterte og hele 353 lodd ble det delt ut denne gangen. Supergøy!

Stay tuned for en ny giveaway snart, men aller først - helg!
Ha en fin en *smil*

torsdag 16. februar 2012

miss you


Det er ikke mye jeg savner her oppe i nord, men litt er det.
En av de tingene er Indiska.

Jeg shoppet der hele tiden mens vi bodde i hovedstaden, og det er en av de butikkene jeg bare MÅ innom hver gang vi er på reisefot. En annen mulighet er jo så klart å få søte venninner til å dra på shoppingtur på mine vegne og drasse med seg ting i kofferten når de kommer på besøk!
Jeg ønsker meg alle tingene på dette siste bildet, men hva tror du kom helt øverst på ønskelisten og er på vei hit i en buss fra Evenes flyplass as we speak?

Ønsker deg en finfin torsdag, snart er det jammen helg igjen
*smil*

I just love the store Indiska, but unfortunately there is none in this part of the country. So I made my friend Ulla bring me one of the things in the last picture. Can you guess which?

onsdag 15. februar 2012

fjolleri


Noen fjollete kjøkkendetaljer fra meg i dag *smil*

En tidtaker er fin å ha når man skal koke egg, bake eller huske på å ta ut steika. Og min er kanskje den fineste av dem alle; en liten ku som går rundt til tiden er ute. 

Disse nye bollene fra House Doctor er raskt blitt en favoritt her hjemme - uheldigvis fikk bare tak i plomme, lilla og mintgrønn. Om du vet hvor jeg kan kjøpe flere farger blir jeg hoppende glad! 

Og til sist 'retrosugerør' i Norgesglass. Du husker kanskje disse fra du var liten? Sånne lange og tynne som er gode å tygge på. Jeg fant to uåpnede esker på loppis og måtte selvfølgelig dra dem med meg hjem, om så bare for minnenes skyld.

Ellers så kommer min fine Oslovenninne Ulla på besøk i morgen for litt gøy på landet! Hurra! Så da kan det nok hende at det blir stille fra denne kanten frem til hun drar igjen neste tirsdag. Nå som vi bor så langt fra hverandre så må vi jo skynde oss og nyte tiden sammen mens vi kan. Gleder meg til snikksnakk på sofaen, sene kvelder med godt i glasset og masse god mat *smil*

Har du en god venninne som bor langt borte? 
Hva bruker dere å gjøre sammen når dere treffes?

Ha en finfin onsdagskveld ♥

Some goofy kitchen details from me today! Tomorrow my dear friend Ulla from Oslo is coming to visit for the weekend, so there might be a radio silence on SingePling until she leaves again on Tuesday. Just so you know *smile*

tirsdag 14. februar 2012

happy valentines day!


I dag ble det gjensyn med et par gamle bilder for jeg er opptatt med å kokkelere i de nye fine grytene mine. Her blir det indrefilet av svin surret i sennep og serranoskinke, hummus og salat. Så skal valentineskvelden nytes med et lite glass og et par episoder West Wing *fryd*

Hallmark Holiday eller ei, vi griper alle sjanser som byr seg til å kose oss litt ekstra i hverdagen
*smil*

Happy Valentines day cupcakes *smile*

mandag 13. februar 2012

marrakech


Noen ting her i livet er liksom bare 'meant to be'.
Slik som meg og denne gryteserien fra Rice med det passende navnet 'Marrakech'.
Det var kjærlighet ved første blikk!


Vakre, praktiske og akkurat passe store. Og i farger som bare skriker SignePling.
Når man da i tillegg (etter å ha gått å sett på dem en stund) finner dem til halv pris hos en dansk nettbutikk, ja da er det ikke mer å lure på egentlig!

Ellers så er formen på opptur og jeg våget meg tilbake på jobben igjen i dag. Hurra!
Tuuusen takk til alle dere som har lagt igjen gode ord og ønsker om god bedring, dere er så fine 
*smil*

My new kitchen love; pots and pans from Rice in the series 'Marrakech'. It was love at first sight!

monday morning randoms
Kilder:
Food & Cook.
Ukjent.
On Blue Pool Road.

søndag 12. februar 2012

har du husket...

...å melde deg på giveawayen min?

Toppers for deg som er glad i Holmegaard, eller bare aldri får nok t-lysestaker.
Og tusen takk til alle som har meldt seg på allerede, dere er fine!

Jeg trekker en vinner som stikker av med alle 3 neste helg, lykke til
*smil*

lørdag 11. februar 2012

litt nytt fra petroliumshjørnet


I dag viser jeg en liten stemningsrapport fra 'petroliumshjørnet' vårt.

Jeg elsker denne lille petroliumsfargede kommoden, kjøpt på loppis for 120 kroner. Og det på tross av at den ikke passer med særlig mye annet her i huset. Jeg har utsatt å male den i det lengste, men når våren kommer og det blir tørt nok til å male ute på terrassen så skal den til pers!

Vi har et hjem med mange farger, og for å 'roe ned' inntrykket litt kan vi enten velge å holde fargene i samme fargeskala eller samme metningsgrad. Og siden det første alternativet ikke frister så veldig skal jeg prøve å kutte ut alt som ikke harmonerer med 'pastellpaletten'.

Her er noen av mine planlagte prosjekter for våren 2012
- Male petroliumskommoden og dette skapet.
- Male alle vinduskarmene, dørene og dørkarmene på stuen hvite.
- Bytte ut denne bokhylla med en variant som henger på veggen.

{ Og kanskje maler vi gulvet på stua også hvitt, har fryktelig lyst i alle fall. Siden vi har så lang og smal stue, med relativt lav takhøyde, så tror jeg det hadde gjort underverker med romfølelsen! }

Og nå er jeg spent; hva er DINE interiørprosjekter for våren 2012?
Små eller store, det spiller ingen rolle!

A small update from the 'petrol corner' and a list over a few interior projects I have planned for the spring 2012. Mainly painting more stuff white! And I am curious; Is there anything YOU are planning to do in your house? *smile*

torsdag 9. februar 2012

husdoktoren


Isj. Bihulebetennelse = penicillin og sykemelding. Fysjameg så kjedelig.

Men det hjelper i alle fall litt på humøret at blikket har noe fint fra husdoktoren å hvile på, som denne nye lattekoppen. Og takk og lov for at det har samlet seg opp en hel bunke interiørblader og Kamille som jeg ikke har hatt tid å bla gjennom enda. GJETT om det kommer godt med nå!

'Aldri så galt at det ikke er godt for noe' sier mamsen.
Det har hun jo i grunnen helt rett i *smil*

This is just a 'boo hoo' post about how poop it is to have a sinus infection.
Just be glad you don't understand Norwegian *wink*

onsdag 8. februar 2012

vårlig?


Ikke så mye som minner om vår her oppe i nord enda gitt.
Snødekte fjell, hjemmeonsdag med bihulebetennelse og varm kakao.


Men smartpanel har vi! Og vårlige farger. Innendørs om ikke annet.
Og med det melder jeg meg på denne månedens NIB utfordring vårlig vegg.


Her står det sofa, pledd, nesedråper og Paracet på programmet fremover.
Håper din onsdag blir litt mer spennende enn det
*smil*

With snow outside my window, a sinus infection and a cup hot chocolate in front of me not much resemble spring around here. Except maybe the colors inside. None the less I am joining NIB's February challenge  springlike wallHappy Wednesday *smile*