onsdag 30. november 2011

tuuusen takk

Hjertelig tusen takk for alle lykkeønskninger i går. Jeg er helt overveldet av alle de fine ordene dere legger igjen her hos meg - du snakker om fin gjeng!

Jobben jeg skal ta fatt på er i en spennende lokal bedrift. Der skal jeg fortsatt få jobbe med kreative ting, men litt mindre med den grafiske biten og litt mer med fokus på tekst. Utrolig gøy!

{ Det var forresten fabelaktig moro å lese om deres syn på Troika i går. Lite visste jeg at det var så delte og sterke meninger om den! Det ser ut som majoriteten enten synes den er best i verden eller helt uspiselig - ikke noe midt i mellom her i gården *smil* }

Thank you ever so much for all your sweet words yesterday, you guys are the BEST.
The job I got is for a local business where I will get to keep working creatively, but with less focus on graphic design and more focus on text writing. Very exciting!

tirsdag 29. november 2011

trippel glede!


I dag feirer jeg med en Troika! Jeg fikk nemlig beskjed om at drømmejobben er min og jeg gleeeder meg til å ta fatt på nye og spennende arbeidsoppgaver over nyttår.

Nytt år, nye muligheter og nye utfordringer!
*hoppende glad*

I got the dream job! So today I am celebrating with my favorite choclate! *joy*

søndag 27. november 2011

1. søndag i advent


Så tenner vi ett lys i kveld,
vi tenner det for glede.
Det står å skinner for seg selv
og oss som er til stede.
Så tenner vi ett lys i kveld,
vi tenner det for glede.

Da var det omsider første søndag i advent! Julegater og julegraner blir tent, vi kan se frem til en måned med kun julemusikk på radioen og det første lyset i adventsstaken er tent. Kooos!

{ Og Thanksgiving i går var slitsomt, men gøy! Jeg glemte helt å ta bilder, men skal ikke se bort fra at dette blir et årlig fenomen så kanskje til neste år *smil* }

1. Sunday in advent we light a single candle in an advent wreath, and this first candle stands for joy. Do you have the same tradition on your country?

lørdag 26. november 2011

light it up


Okay da, et siste innlegg om smykketreet mitt.
Men etter dette så lover jeg å slutte altså!
 *smil*

I går tok jeg ned igjen julekulene og la dem til pynt i en fin bolle også snurret jeg en lysslynge på treet i stedenfor. Nå står det der og lyser for seg selv i hjørnet. Koselig synes jeg!

Nå bærer det straks ut døra og avgårde til Thanksgivingfeiring med vennegjengen min - og vi har flust å gjøre! Kalkunen skal stekes og 'sweet potatoes', 'honey glazed carrots', 'green bean casserole', 'mashed potatoes', 'cranberry sauce' og 'gravy' skal trylles frem til intet mindre enn 16 personer. Også noe søtt til avslutning så klart. Vi hadde planer om en skikkelig 'pumpkin pie' men kunne ikke finne et skikkelig gresskar så her får det bli en nødløsning. Får satse på at alle er litt tipsy og fornøyd før desserten kommer på bordet så de ikke legger merke til at det ikke er heeelt autentisk lengre.

Ha en finfin lørdag søtnoser
*smil*

Okay, one more post about my jewelry tree. I promise this is the very last one. Yesterday the Christmas ornaments went down and this light string went up. I like! Now - Thanksgiving with the gang. And we have plenty to do so I best get going! Happy Saturday cupcakes *smile*

fredag 25. november 2011

hviit ønskeliste


Hviit kjører en utfordring og ber oss vise frem vår ønskeliste med ting fra den fine nettbutikken. Så mye fint som finnes der så var det jaggu ikke særlig vanskelig å komme opp med noe som ville blitt ønsket varmt velkommen her i huset:
 1. Mugtail Dådyr 
 2. Kjøkkenhåndkle Ulv
 3. Bohem Big Ball Lamp
 4. Håndmalt skål (grå)
 5. Bear White
Åh, den lampa er bare en drøm... Hver søndag frem mot jul så trekkes en heldig vinner som vil motta noen godsaker fra nettbutikken, så her er det bare å krysse fingrene *smil*

I am joining a challenge from Hviit to show my Christmas wishlist from the webshop.
Hah! Easy!

morgengry


Et bilde jeg tok fra balkongen vår på onsdag denne uken.
♥ mørketid!

Og er du klar for et skikkelig fredagskick? Se her!
*frysninger*

Ha en finfin fredag, i morgen er det Thanksgiving her på Sortland. Hurra!
{Om Berit lar oss beholde taket over hodet da *smil* }

A picture I took from our balcony this Wednesday. Got to love this time of year! 
And if you are ready for a real Friday kick, check this out! *shiver* Happy weekend cupcakes!

torsdag 24. november 2011

[DIY] juletre


Her kommer et par bilder av hvordan smykketreet mitt ser ut nå i disse førjulstider slik jeg lovde dere! Om du ikke fikk det med deg på tirsdag så finner du materialer og fremgangsmåten for å lage det her *smil*

De fine julekulene kjøpte jeg på Kremmerhuset for 19 kroner stykket, men her kan man jo henge på alt mellom himmel og jord. Ta det du liker best; tradisjonell julepynt, kremmerhus, kongler, fjær, små sinkhus eller kanskje noen fine fargerike karameller?

En finfin torsdag til alle dere som finner veien innom her i dag
*smil*

Just a few images of how my jewelery tree looks all dressed up for Christmas! If you missed it on Tuesday you can find the instructions on how to make it here. Happy Thursday cupcakes *smile*

onsdag 23. november 2011

Isabellas


Et flunkende nytt Isabellas i postkassa + varm sjokolade med marshmallows
= en finfin tirsdagskveld!


Jeg har akkurat begynt å abonnere på Isabellas etter å ha lest det et par ganger på hytta hos mamma. Et koselig blad med en fin blanding av interiør, mat og litegrann hage og blomster. Akkurat den hagedelen er jo ikke så innmari relevant for meg akkurat nå, men jeg får lagre gode tips i bakhodet til vi får oss en liten hageflekk!

Dette siste nummeret var fullt av jul (som seg hør og bør) og viste seg å være den perfekte kompanjongen en tirsdagskveld på sofaen *smil*

Har du lest Isabellas? Hva synes du?


A new interior magazine + hot chocolate with marshmallows = a happy Tuesday evening!

tirsdag 22. november 2011

[DIY] smykketre


Et annet av mine DIY prosjekter i betong er dette smykketreet. Eller - man kan jo henge alt mellom himmel og jord på det, det trenger jo slett ikke være smykker! Hva med for eksempel en lysslynge, noen fine små lykter, små sink hus eller fine fjær? Mulighetene er endeløse *smil*

Det du trenger:
Ferdigblandet betong (Jeg brukte HEY'DI SMÅMURING 'Smidig og Hurtigherdende' )
En tom og ren hermetikkboks
En fin og tørr kvist i den formen og størrelsen du ønsker

Fremgangsmåte:
Fyll hermetikkboksen med betong og stikk kvisten nedi. Stryk over overflaten på betongen med baksiden av en skje så den blir glatt og fin. La tørke. Denne var også fin slik den var helt naturlig, men jeg valgte å gi den en runde med matt sort spraylakk. Har man dilla, så har man dilla!

Akkurat nå har jeg faktisk tatt ned alle smykkene mine igjen og hengt på noen fine julekuler, så jeg får ta noen flere bilder og vise det frem som 'juletre' en annen dag *smil*

Hva synes du? Tøft eller teit?

Another simple DIY in concrete; take a tin can, fill it with concrete and stick a twig in it! I sprayed mine matte black but it did look nice natural as well. As you can see I am using mine for jewelery, but you can hang just about anything on it. What do you think? Fun or fugly?

mandag 21. november 2011

[DIY] løv adventsstake


Med litt ekstra ferdigblandet betong etter mitt forrige prosjekt og en tom LØV boks for hånden var det ikke så mye fantasi som skulle til før denne så dagens lys!

Det du trenger:
Ferdigblandet betong (Jeg brukte HEY'DI SMÅMURING 'Smidig og Hurtigherdende' )
En tom LØV boks, eller en annen fin boks i passe størrelse
4 stearinlys


Fremgangsmåte:
Finn en aluminiums boks du synes er fin og hell betong nedi boksen, nesten helt opp til toppen. Stryk over overflaten med baksiden på en skje så den blir glatt og fin. Sett 4 lys nedi med passe avstand og pass på at de står rett. La tørke. Voilà! Enklere blir det ikke!

Mine røde boks er jo veldig 'julete' men velger du en annen mer nøytral boks så kan du jo bruke den året rundt. Og om du vil ha den kun som adventsstake så setter du bare på lokket så tar den fryktelig liten plass å pakke bort når jula er over.

Og ja, dette er min adventsstake nummer to *smil*
Det er vel ikke noe som heter for mange?

En finfin ny uke til alle som svinger innom!

Since I had some extra concrete and an empty LØV tea tin it didn't take much imagination to come up with this simple DIY candleholder. All you need is a bit of concrete, a pretty aluminum box, and a few candles. Voilà! Happy new week from me to you *smile*

monday morning randoms
Kilder:
Ukjent.
Bryan Patrick Todd.
Anthropologie.

lørdag 19. november 2011

vinterland inne, vinterland ute


I dag da jeg våknet var det et tynt lag med sne på bakken ute og siden vi har frost så har det faktisk holdt seg utover hele dagen og kvelden. Det var skikkelig vinterstemning da vi ruslet til byen med sola som såvidt snek seg over horisonten, frostrøyk og knasende sølepytter!

Hva passet vel bedre da enn å lage litt 'vinterland' inne også? Jeg gjorde et dypdykk i boden og fant disse fine juletrærne jeg kjøpte i fjor på Nille for en billig penge. Lykten med 'Merry Christmas' på kommer fra samme sted.


Jeg synes faktisk ikke at man trenger legge igjen tusenvis av kroner på julepynt (som bare er fremme noen uker for så å bli pakket bort igjen) for å få det fint til jul.

Javisst er det fryktelig mye flott å se hos By Nord, House Doctor og Day - men det er det jammen hos billigkjeder som Indiska, Kremmerhuset og Nille også! Og om du leter litt og tenker klassisk over trend så kan du finne mye billig pynt som holder seg godt og vil vare i år etter år etter år.

Hva med deg?
Invisterer du i noen fine designting, lager selv eller kjøper billig pynt til jul?

Today I have made this 'winter wonderland' inside to match the snow outside! These are all very low price decorations, which goes to show that if you just search a bit and think classic over trend you can get some great Christmas decorations for less. What about you, do you splurge, make yourself or buy cheap?

kjære nissen...


Inspirert av noen fine ønskelister jeg har sett rundt omkring den siste uka viser jeg i dag det som rager aller høyest på ønskelisten min til jul i år.

{ Faktisk så er dette det eneste som befinner seg på lista - og jeg måtte tenke gaske lenge for å komme opp med hele 9 ting. Det er vel kanskje et tegn på at man har det ganske godt eller hur? }
 1. 'Betsy Chocolate' kamerabag (Jo Totes)
 2. En Sort Tolix (Bolina)
 3. Eco Awesome Shampo og Balsam (Nelly)
 4. Deler av Tine K servise i grå/offwhite (Bolina
 5. Day Hand Pute i grått (Hviit)
 6. Hva som helst fra Le Creuset, men aller helst en ny stekepanne.
 7. En god Chai Tea, for eksempel fra Kusmi eller Pukka (Lune Hjem)
 8. Vedkurv av resirkulerte bildekk (Bolina)
 9. Gavekort på Kremmerhuset.
Hva står øverst på ønskelisten din i år? 

These are the things I would love to find under the Christmas tree this year! I guess the fact that I had to think really long and hard to find 9 things is a clear sign that I am pretty fortunate? *smile*
What is on top of your wish list for Christmas?

fredag 18. november 2011

[DIY] adventsstake i betong


Inspirert av fineste Mrs.Hardy og hennes betongeskapader den siste tiden ruslet jeg meg en tur til Byggmakker og kjøpte meg en 5 kilossekk med betong, brettet opp armene og satte i gang!

Her ser dere en av de tingene som har kommet ut av det; en enkel advensstake for t-lys.

Det du trenger:
Ferdigblandet betong (Jeg brukte HEY'DI SMÅMURING 'Smidig og Hurtigherdende' )
En brødform
Plastfolie
4 t-lys
Grovt sandpapir


Fremgangsmåte:
Dekk brødformen innvendig med plastfolie og hell i en passe mengde betong. Ta t-lysene ut av metallformen og stikk dem nedi betongen med passe avstand. La stivne. Når betongen har stivnet så brenner du ned lysene, vasker ut stearinen og pusser inni hullene med grovt sandpapir helt til du kan sette et nytt t-lys nedi.

{ I ettertid så tenker jeg at om jeg hadde tatt littegranne papir rundt t-lyset og litt plastfolie utenpå der igjen før jeg satte det nedi betongen så kunne jeg spart meg for pussingen. Det var nemlig den verste jobben! Så her kan du lære av mine feil *smil* }

Lysestaken min er allerede blitt en favoritt her i huset og kommer nok til å bli flittig brukt gjennom adventstida. Enkel og fin!

En super fredag til alle som finner veien innom
*smil*

Inspired by the concrete escapades over at Mrs.Hardy lately I made this simple DIY candleholder. All you need is a bit of concrete, a bread pan, some plastic foil and a few candles. Easy peasy!
And a happy Friday to everyone that stops by *smile*

torsdag 17. november 2011

hvem er jeg?

Slenger meg med på utfordringen 'hvem er jeg?' hos fotobloggen Øyeblikk med dette bildet.
{ Jeg deltar med bildet via flickr siden det ikke er lov med collager i konkurransen. }

Det er jo slett ikke så ofte jeg legger ut bilder av meg selv her på bloggen, men jeg synes jo selv det er gøy å få se et glimt av de flinke jentene bak mine egne favorittblogger, så da kan vel ikke jeg være noe dårligere når sjansen først byr seg?

{ Og tusen takk for alle de gode ordene om det nye bloggdesignet mitt! Dere er fine altså! }

En finfin torsdag til deg!
*smil*

It's not every day I post pictures of myself but here it goes!
I took it this Tuesday for a self-portraid challenge over at Øyeblikk.

*smile*

onsdag 16. november 2011

julestemninga kommer snikende


Er det bare meg som sliter med at julestemninga kommer snikende allerede nå, halvveis utti november? Helt uten invitasjon! Et par usle julegaver er kjøpt og pakket inn, Casper kom drassende med en julestjerne og litt julepynt vi fikk hos mamma ligger å venter på å bli hengt opp. Og VIPS så er den der! Snik ass...

Hvordan er det hjemme hos deg? Har den lurt seg inn der også?

En fiiin onsdag til alle som finner veien innom!
Jammen er vi ikke midt i uka allerede!
*smil*

That sneaky Christmas spirit has made an appearance in our home already, without an invitation!
Did it manage to sneak into your place as well or are you still holding it at bay?

tirsdag 15. november 2011

blog makeover


Jeg var moden for litt forandring så jeg puslet sammen et nytt design til bloggen min! Jeg ville ha noe litt roligere med kun en farge i gangen og et litt mer vinterlig motiv, og dette er hva jeg endte opp med. Det ble fortsatt natur i sentrum og noen elementer kjenner du nok igjen fra før.

Selv er jeg veldig fornøyd, men du skal slett ikke se bort fra en liten comeback fra løvetannen til sommeren, den har jo vært med meg en hel evighet og den er fortsatt en favoritt!

Hva synes DU om den nye drakten?

{ Noen småting mangler enda og bloggrullen og litt sånt vil komme på plass igjen etter hvert }

En finfin tirsdag til deg!
*smil*

I was ready for some change so I made a new design for my blog!
I decided to keep the 'natural theme' but with a new twist.
What do you think?

mandag 14. november 2011

lysfat


Her kommer noen flere bilder av hvordan sinkbrettet vårt ser ut akkurat nå. De som er innom her jevnlig vet kanskje at jeg bytter ut innholdet sånn circa like ofte som andre skifter sokker, men slik som dette har det altså sett ut helt siden lørdag. Duse toner i grått, hvitt og litt aubergine.
Liker denne varianten veldig godt så kanskje overlever den et par dager til!

Hiver meg også med i utfordringen hos Maia som har lyst å se våre lysbrett.
 Delta på moroa selv eller se flere fabelaktige lysbrett her.
Midt i blinken utfordring for meg!

Ha en fin ny uke!
*smil*


Here are a few more images of how our zinc tray with candles looks right now. If you stop by often you will know that I change the content of this tray just about as often as people change their socks, but this variant in gray, white and eggplant have survived all the way since Saturday.
It's almost a new record but I like it so I think I will keep it for a few more days! 

I am also joining the challenge to 'show your light tray' over at Maia's blog.
Join yourself or just look at more pretty light trays here.

A happy new week to you!
*smile*

monday morning randoms
Kilder:
Annalenas hem / Ukjent / Ukjent

lørdag 12. november 2011

søndag, skyrim og stearinlys


God søndags morgen!

Her i Sørliveien har vi tent peisen og stearinlys og og jeg skal kose meg med en mocha og det nye Bonytt. Casper begynte på spillet 'The Elder Scrolls V: Skyrim' i går så han er happy as can be.
Utrolig fint med sånne stille søndagsmorgener hvor man kan gjøre bare det man har lyst til!

Hvordan tilbringer du helst søndagene dine?
En fin dag til alle som finner veien innom 
- og en god farsdag til alle fedre!


Happy Sunday morning!

We have made a fire and lit candles around the house and I am enjoying a mocha and a new interior magazine. Casper is busy with 'The Elder Scrolls V: Skyrim' and happy as can be.
Love these slow Sundays where we are free to only do what we want to!

How do you like to spend your Sundays?
Happy Sunday to everyone stopping by - and to all the dads in Norway!
{ It’s father’s day over here today }

stjernelørdag


Lørdager er fiiine dager! 
I dag har vi sovet lenge, kost oss med nystekt brød 
og mocha til frokost, shoppet julegaver og vært på café.

Med oss hjem i posen ble også litt julepynt og den perfekte julestjerna!
Den er i rustikk stål (ikke messing som det ser ut som på bildet) og man tenner et t-lys i midten.

I kveld står det sløving på sofaen, en film,
trippel cheese pizza og litt vin på menyen. Kooos!
Hvordan er lørdagen på din kant?


Saturdays are great days!
This one we have spent sleeping in, enjoying a slow breakfast with fresh 
bread and mocha, shopping for Christmas presents and lunching at a café.

Home with us from town we also brought some Christmas decorations and the pefect star.
It is rustic steel (not brass, even though it looks like it in the picture) and you light a candle inside.

We will be spending the evening on the couch 
with a tripple cheese pizza, some wine and a movie. Joy!
How is your Saturday coming along?